About Me
- Katerina and the cats
- Είμαι η Κατερίνα.Είμαι η σύζυγος του Λευτέρη και έχουμε δημιουργήσει μία όμορφη οικογένεια με ένα σπουδαίο πρωταγωνιστή,τον Ανδρέα.Ανέκαθεν μου άρεσε να δημιουργώ και να φτιάχνω πράγματα για το σπίτι,λατρεύω τη διακόσμηση και τη μαγειρική.
Αναγνώστες
Πέμπτη 8 Απριλίου 2010
Τάρτα με πράσο και μπέικον (απλά τέλεια)
11:22 μ.μ. | Αναρτήθηκε από
Katerina and the cats |
Επεξεργασία ανάρτησης
Προσωπικά μου αρέσουν πολύ η τάρτες και η συγκεκριμένη είναι από τις αγαπημένες μου.Τις περισσότερες φορές αυτοσχεδιάζω πάνω στη συγκεκριμένη ανάλογα με τα υλικά που έχω.
Τι χρειάστηκα;
Για τη ζύμη:
Ζύμη: Σε ένα μπόλ ρίχνουμε το βούτηρο και τον κρόκο και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει το μίγμα μας σαν αλοιφή. Έπειτα ρίχνουμε το γάλα και ένα κουταλάκι αλάτι. Ανακατεύουμε πάλι τα υλικά και σιγά σιγά ρίχνουμε το αλεύρι ενώ ανακατεύουμε. Πλάθουμε τη ζύμη μας και αφου γίνει ομοιογενής την τυλίγουμε με μία μεμβράνη και τη βάζουμε 1 περίπου ωρίτσα στο ψυγείο. Η ώρα πέρασε; Αλευρώνουμε μία επιφάνεια και με τον πλάστη ανοίγουμε το φύλλο. Πρέπει να είναι μεγαλύτερο από τη διάμετρο της ταρτιέρας για να καλύψουμε τα τοιχόματα. Λαδώνουμε την ταρτιέρα και τοποθετούμε το φύλλο της τάρτας.
Γέμιση: Σε ενα αντικολλητικό τηγάνι που καίει το λάδι ρίχνουμε το πράσο και το κρεμμύδι.Αφού γίνουν διάφανα ρίχνουμε την ντομάτα και τον άνηθο. Όταν γίνει το μίγμα αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε λίγο να κρυώσει. Τώρα σε ένα άλλο τηγάνι ρίχνουμε το μπέικον μέχρι να γίνει τραγανό και αποσύρουμε. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα τρία αυγά και μετά ρίχνουμε τα υλικά από τα δύο μας τηγάνια. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα τυρία αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε. Η γέμιση είναι έτοιμη οπότε τη ρίχνουμε στην ταρτιέρα και βάζουμε την τάρτα μας στο φούρνο που έχουμε προθερμάνει στους 180οC για περίπου 45 λεπτά.
Τι χρειάστηκα;
Για τη ζύμη:
- 130γρ. βούτηρο τύπου soft σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 κρόκο αυγού
- 1/4φλιτζ. του τσαγιού γάλα
- 300γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- αλάτι
- ελαιόλαδο για την ταρτιέρα
- 1 μεγάλο πράσο κομμένο σε ροδέλες
- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι κομμενο σε ροδέλες
- λίγο άνηθο
- 200γρ. ψιλοκομμένη ντομάτα από κονσέρβα
- 3 αυγά
- 250 γρ. κασέρι κομμένο σε κύβους
- 200γρ.φέτα τριμμένη
- 6 φέτες μπέικον
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- αλάτι,πιπέρι
Ζύμη: Σε ένα μπόλ ρίχνουμε το βούτηρο και τον κρόκο και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει το μίγμα μας σαν αλοιφή. Έπειτα ρίχνουμε το γάλα και ένα κουταλάκι αλάτι. Ανακατεύουμε πάλι τα υλικά και σιγά σιγά ρίχνουμε το αλεύρι ενώ ανακατεύουμε. Πλάθουμε τη ζύμη μας και αφου γίνει ομοιογενής την τυλίγουμε με μία μεμβράνη και τη βάζουμε 1 περίπου ωρίτσα στο ψυγείο. Η ώρα πέρασε; Αλευρώνουμε μία επιφάνεια και με τον πλάστη ανοίγουμε το φύλλο. Πρέπει να είναι μεγαλύτερο από τη διάμετρο της ταρτιέρας για να καλύψουμε τα τοιχόματα. Λαδώνουμε την ταρτιέρα και τοποθετούμε το φύλλο της τάρτας.
Γέμιση: Σε ενα αντικολλητικό τηγάνι που καίει το λάδι ρίχνουμε το πράσο και το κρεμμύδι.Αφού γίνουν διάφανα ρίχνουμε την ντομάτα και τον άνηθο. Όταν γίνει το μίγμα αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε λίγο να κρυώσει. Τώρα σε ένα άλλο τηγάνι ρίχνουμε το μπέικον μέχρι να γίνει τραγανό και αποσύρουμε. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα τρία αυγά και μετά ρίχνουμε τα υλικά από τα δύο μας τηγάνια. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα τυρία αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε. Η γέμιση είναι έτοιμη οπότε τη ρίχνουμε στην ταρτιέρα και βάζουμε την τάρτα μας στο φούρνο που έχουμε προθερμάνει στους 180οC για περίπου 45 λεπτά.
Θερμιδομετρητής
Blog Archive
- Ιανουαρίου (1)
- Ιουνίου (1)
- Μαΐου (1)
- Απριλίου (6)
2 σχόλια:
Είναι πραγματικά υπέροχη.. Καλή συνέχεια
...thn eftiaksa kai egw!!
einai ontws yperoxh ..kai me ena pothri kalo leyko krasi syndyazetai yperoxa!!
Mpravo Katerina..keep walking!!
Δημοσίευση σχολίου