About Me

Η Φωτό Μου
Katerina and the cats
Είμαι η Κατερίνα.Είμαι η σύζυγος του Λευτέρη και έχουμε δημιουργήσει μία όμορφη οικογένεια με ένα σπουδαίο πρωταγωνιστή,τον Ανδρέα.Ανέκαθεν μου άρεσε να δημιουργώ και να φτιάχνω πράγματα για το σπίτι,λατρεύω τη διακόσμηση και τη μαγειρική.
Προβολή πλήρους προφίλ

Αναγνώστες

Κυριακή 11 Απριλίου 2010

PostHeaderIcon Μοσχαρίσια φιλέτα με σάλτσα λεμονιού





Πολύ εύκολο, νόστιμο και υγιεινό!
(για τέσσερις μερίδες)   
                                                                       Τι χρειάστηκα;
  • 8 μικρά μοσχαρίσια φιλέτα
  • 6 μεγάλες πατάτες
  • 300γρ.καρότα baby κ/ψ
  • χυμό από 4 λεμόνια
  • ξύσμα λεμονιού
  • 1 κύβο knorr κοτόπουλο
  • λίγο άνηθο
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2κουταλάκια του γλυκού κορν φλάουρ
                                                                           Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις τοποθετούμε στον ατμομάγειρα μαζι με τα καρότα για 20-25 λεπτά. Μετά από ένα τέταρτο ξεκινάμε να ψήνουμε τα φιλέτα στο γκριλ γυρίζοντάς τα ανά τακτά διαστήματα. Προς το τέλος του ψησίματος σε ένα αντκολλητικό τηγάνι ριχνούμε το χυμό,το ξύσμα, τον κύβο, τον άνηθο και 1/4 της κούπας νερό και αφήνουμε να πάρουν μία βράση. Μόλις δούμε ότι τα υλικά μας δένουν βάζουμε 2 μεγάλες κουταλίες σε ένα μπολάκι και ρίχνουμε το κόρν φλάουρ και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί. Στη συνέχεια το ρίχνουμε στο τηγάνι μας ανακατεύουμε καλά και αποσύρουμε από το μάτι.Τοποθετούμε στο πιάτο τα φιλέτα, τις πατάτες και τα καρότα και τα λούζουμε με τη σάλτσα μας. Για το τέλος αλατοπιπερώνουμε κατά προτίμηση!
Σάββατο 10 Απριλίου 2010

PostHeaderIcon Μια διαφορετική μακαρονάδα




Μου αρέσει πολύ να φτιάχνω τη συγκεκριμένη μακαρονάδα γιατί τα υλικά της είναι αγνά και κατα κύριο λόγο χωρίς μαγείρεμα!!!!!
Για τέσσερα άτομα:
                                                                          Tι χρειάστηκα;        
  • 1,5 πακέτο spaghetti ν.6
  • 6 ντομάτες
  • 200γρ. παρμεζάνα
  • λίγο μαϊντανό
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
                                                                              Εκτέλεση:

Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.Τοποθετούμε τις ντομάτες σε ένα ταψί αφού έχουμε αφαιρέσει το σκληρό μέρος και τις αφήνουμε να ''μαζέψουν'' στους 180οC. Μόλις γίνουν οι ντομάτες μας, τις βάζουμε σε ένα μπόλ και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε..Δεν χρειάζεται τίποτα άλλο! Η σάλτσα μας είναι έτοιμη για σερβίρισμα.
    Πέμπτη 8 Απριλίου 2010

    PostHeaderIcon Τάρτα με πράσο και μπέικον (απλά τέλεια)

    Προσωπικά μου αρέσουν πολύ η τάρτες και η συγκεκριμένη είναι από τις αγαπημένες μου.Τις περισσότερες φορές αυτοσχεδιάζω πάνω στη συγκεκριμένη ανάλογα με τα υλικά που έχω.
                                                                 Τι χρειάστηκα;
    Για τη ζύμη:
    • 130γρ. βούτηρο τύπου soft σε θερμοκρασία δωματίου
    • 1 κρόκο αυγού
    • 1/4φλιτζ. του τσαγιού γάλα
    • 300γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    • αλάτι
    • ελαιόλαδο για την ταρτιέρα
    Για τη γέμιση:
    • 1 μεγάλο πράσο κομμένο σε ροδέλες
    • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι κομμενο σε ροδέλες
    • λίγο άνηθο
    • 200γρ. ψιλοκομμένη ντομάτα από κονσέρβα 
    • 3 αυγά
    • 250 γρ. κασέρι κομμένο σε κύβους
    • 200γρ.φέτα τριμμένη
    • 6 φέτες μπέικον
    • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
    • αλάτι,πιπέρι
                                                                   Εκτέλεση:

    Ζύμη: Σε ένα μπόλ ρίχνουμε το βούτηρο και τον κρόκο και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει το μίγμα μας σαν αλοιφή. Έπειτα ρίχνουμε το γάλα και ένα κουταλάκι αλάτι. Ανακατεύουμε πάλι τα υλικά και σιγά σιγά ρίχνουμε το αλεύρι ενώ ανακατεύουμε. Πλάθουμε τη ζύμη μας και αφου γίνει ομοιογενής την τυλίγουμε με μία μεμβράνη και τη βάζουμε 1 περίπου ωρίτσα στο ψυγείο. Η ώρα πέρασε; Αλευρώνουμε μία επιφάνεια και με τον πλάστη ανοίγουμε το φύλλο. Πρέπει να είναι μεγαλύτερο από τη διάμετρο της ταρτιέρας για να καλύψουμε τα τοιχόματα. Λαδώνουμε την ταρτιέρα και τοποθετούμε το φύλλο της τάρτας.
    Γέμιση: Σε ενα αντικολλητικό τηγάνι που καίει το λάδι ρίχνουμε το πράσο και το κρεμμύδι.Αφού γίνουν διάφανα ρίχνουμε την ντομάτα και τον άνηθο. Όταν γίνει το μίγμα αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε λίγο να κρυώσει. Τώρα σε ένα άλλο τηγάνι ρίχνουμε το μπέικον μέχρι να γίνει τραγανό και αποσύρουμε. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα τρία αυγά και μετά ρίχνουμε τα υλικά από τα δύο μας τηγάνια. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα τυρία αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε. Η γέμιση είναι έτοιμη οπότε τη ρίχνουμε στην ταρτιέρα και βάζουμε την τάρτα μας στο φούρνο που έχουμε προθερμάνει στους 180οC για περίπου 45 λεπτά.

    PostHeaderIcon Δροσερή σαλάτα με αγγούρι και τόνο

             Είναι μία ωραία λύση αν έχουμε ξεμείνει από μαρούλι χωρίς να χάνει καθόλου σε γεύση.
                                                                          Τι χρειάστηκα;
    • 2 μεγάλα αγγούρια
    • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
    • 2 κουταλιές καλαμπόκι
    • λίγο άνηθο
    • τόνο από μια κονσέρβα
    • παξιμαδάκια
    •  2 κουταλιές ελαιόλαδο
    • αλάτι,λεμόνι
                                                                               Εκτέλεση:

    Έυκολο! Κόβουμε σε ροδέλες τα λαχανικά μας, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε!

    PostHeaderIcon Ένα γρήγορο μεζεδάκι για τον άντρα που βλέπει ποδόσφαιρο!

    Ενώ εγώ προετοιμάζω μία τάρτα ο αντρούλης μου βλέπει ποδόσφαιρο και πεινάει!
    Τι χρειάστηκα;
    • 4 φέτες για τοστ                                           
    • 200γρ. ψιλοκομμένη ντομάτα σε κονσέρβα
    • 200γρ. κεφαλογραβιέρα σε κυβάκια          
    • αλάτι,πιπέρι,ρίγανη
    • ελαιόλαδο                                      

    Εκτέλεση:

    Βουτηρώνουμε τις φέτες του τοστ και τις τοποθετούμε στο φούρνο στους 180o. Εντωμεταξύ
    σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε μία κουταλία ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε
    την ντομάτα. Μόλις δούμε ότι έχει πάρει τη μορφή σάλτσας ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και ρίγανη.
    Τα ψωμάκια θα έχουν γίνει!Αφού τα βγάλουμε προσθέτουμε στη σάλτσα το τυρί. Το αφήνουμε  να λιώσει και μετά, ενώ έχουμε αποσύρει το τηγάνι από τη φωτιά, αλείφουμε τις φέτες.





    Τετάρτη 7 Απριλίου 2010

    PostHeaderIcon ΚΑΛΗ ΜΟΥ ΑΡΧΗ!!!!!

    Θερμιδομετρητής